Onderhoudstips voor onze leren schorten en sloven

10 onderhoudstips voor onze leren schorten en sloven

Leren schorten en sloven zijn momenteel in de horeca zeer populair! Maar hoe ga je nu met name goed om met leren producten? Middels deze 10 onderhoudstips hopen we er voor te zorgen dat je zo optimaal en lang mogelijk van jouw ruige leren schort en/of sloof gebruik kunt maken!

1. Het is fijn als je je schort voordat je het gaat dragen grondig inspuit met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray, voor een betere bescherming tegen vuil en water.

2. Hang het schort nooit in de volle zon want het leer kan dan verkleuren.

3. Als het schort onverhoopt nat is geworden door een waterballet, laat 'm dan opdrogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij de kachel of verwarming.

4. Opgedroogde druppels en andere lichte vlekjes kun je met een fijne zachte borstel, ledersponsje of voor gevorderden met droogschuim van lederzeep behandelen. Deze vlekjes verdwijnen ook vaak door het leer van het schort tegen elkaar te wrijven. Ook kan je het schort afnemen met een vochtige doek.

5. Daarna kun je het schort eventueel weer opnieuw inspuiten.

6. Vlekken nooit met bijtende middelen behandelen, zoals benzine of aceton!

7. Stug geworden leer wordt weer soepel door het te behandelen met lederspray.

8. Vette randen kunnen evenals lichte vlekken voorzichtig met een suède schuursteen (veloursgum van Woly) verwijderd worden.

9. Je schort moet je alleen laten reinigen bij een goede lederreinigingspecialist. 

10. Onthoud dat je leren schort door het dragen vaak alleen maar mooier wordt. Veel plezier ermee!

Benieuwd welke leren schorten en sloven wij leveren? 
Neem dan eens een kijkje in onze collectie