Hergebruik van bestaande verpakkingen

WebshirtCompany verduurzaamt

Je hebt een bestelling bij ons geplaatst en ontvangt jouw pakket. Yes, eindelijk binnen! Maar tot je verbazing is het niet een of ander fancy pakket, volledig voorzien van personalisatie van de afzender, maar een basic pakket zonder poespas. 
Uiteraard, het oog wil ook wat en uitstraling vinden wij zeer belangrijk. Maar wat we nog belangrijker vinden is verduurzamen en zo milieuvriendelijk mogelijk onze kleding te versturen.

Om kosten te besparen en onnodige verspilling van papier te vermijden hergebruiken we zo veel mogelijk aangeleverde verpakkingen. Doordat wij niet ons gehele assortiment fysiek bij ons op voorraad hebben liggen kopen we per order onze textiel in. 
Deze kleding wordt vrijwel dagelijks vanuit de diverse fabrikanten aangeleverd, waarvan de kleding dus in bruikbare dozen is verpakt. Is de verpakking in goede staat, oogt deze acceptabel en voldoet het aan het benodigde volume om jouw bestelling te versturen, dan gebruiken we deze bestaande verpakking voor onze zending naar de klant. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap!

Wat doen we nog meer om het milieu te ontlasten?
Naast de verpakking maken we gebruik van verpakkingstape om de order te versturen. Meestal gebruikt men plastic tape, maar hier zijn wij geen fan van. Daarom gebruiken we gerecycled papieren verpakkingstape. 
Onze verpakkingstape is wel voorzien van ons logo, voor een stukje herkenbaarheid. 

Doorgaans wordt alle textiel per stuk verpakt aan ons toegeleverd. Dit heeft functionele redenen zoals bijvoorbeeld het makkelijk opbergen en verstrekken van werkkleding onder het personeel.
Alvorens we uitleveren vragen we of je van plan bent de kleding tijdelijk op te slaan. Is dit niet het geval, dan leveren we liever onze textiel zonder verpakking. Hierdoor wordt verspilling van plastic verpakkingen gereduceerd.
De verpakking van onze textiel die door de fabrikant aan ons wordt geleverd, wordt speciaal gerecycled.