Wasinstructies

Uiteraard is de kleding die we verkopen van een goede kwaliteit waardoor ze in de was beter blijft dan inferieure kwaliteit kleding. Toch verdient het aanbeveling de kleding goed te behandelen. Zowel in de wasmachine als de droger. Ook zijn er voor bepaalde stoffen aanvullende eisen waar u rekening mee kunt houden.

Instructies

In eerste instantie dienen de aangebrachte instructies altijd gevolgd te worden. Nieuwe kleding altijd eerst enkele keren separaat wassen. Er kunnen namelijk reststoffen van de verving vrijkomen, welke andere kleding of anders gekleurde delen van het artikel doen verkleuren. Indien u twijfelt is op de hand wassen voorzichtigheidshalve aan te bevelen.

Tricotkleding zeker niet in een wasdroger drogen. Overmatige krimp is veelal het resultaat. Tricotkleding altijd vlakliggend drogen. De stoffen zijn rekbaar en door het vochtgehalte gaat het doek tijdens het drogen makkelijk uithangen, hetgeen vervorming van het artikel tot gevolg heeft.

Katoenen geweven kleding zoals hemden en broeken (jeans) altijd links gekeerd wassen. Het gevaar voor wasstrepen is aanwezig.

Jassen e.d. met aangebrachte coatings zullen hun speciale effect, beoogd met de coating, langzamerhand verliezen.

Chemisch reinigen is veelal aan te bevelen. Indien u ondanks de voorschriften stropdassen, colberts, gilettes en dergelijke toch zelf wilt wassen, houdt er dan zeker rekening mee dat de in de artikelen gebruikte vliseline (ter versteviging aangebracht) en andersoortige materialen gaan losraken en verfrommelen, waardoor het artikel zeker uit model zal geraken.

Prints en borduringen
Prints nooit strijken. De inkt blijft aan het strijkijzer plakken. Borduringen kunnen met een perslap licht gestreken worden. Ribboorden aan truien en dergelijke nooit met een strijkijzer strijken. De rek kan er geheel uit gaan.